HEALING TAO

Healing Tao bestaat uit 3000-5000 jaar oude en beproefde energieoefeningen (chi kung/qi gong), waarmee je je lichaam en geest ontspant, je hele wezen in balans brengt en je jezelf (re-)vitaliseert. De oefeningen zijn uiterst simpel, maar bijzonder effectief.

Het woordje 'Healing' slaat niet op de methode, maar op het resultaat. Het geeft aan deze chi kung en meditaties het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreken.

'Tao' duidt op de taoïstische traditie waaruit deze energieoefeningen voortkomen.

Dieper doel

Het diepere doel van Healing Tao is een doorvoeld lichaams- en aardingsbewustzijn te ontwikkelen, waarmee de daaruit voortvloeiende persoonlijke en spirituele ontwikkeling zich veilig en geaard ontvouwt. Dit laatste kan ingeleid en/of ondersteund worden met specifieke energieoefeningen.

Mindfulness voor het lichaam

In de trainingen van TaoMoments versterken we onze gezondheid met lichte fysieke bewegingen, 'de innerlijke glimlach' en eenvoudige meditaties. Het aanbod van  Harriët Kroon en TaoMoments vormt een perfecte aanvulling op mindfulness, omdat alles in volle aandacht wordt uitgevoerd. Wat we doen is in feite mindfulness voor het lichaam.

Taoïstische chi kung maakt dat:

  • jouw energie beter gaat stromen,
  • je stress reduceert,
  • jouw immuunsysteem versterkt,
  • je draagkracht groter wordt.